2014-11-04

Andra mötet med Rocky

Det är omöjligt att inte publicera mera bilder på den fantastiska lilla rallhägern Rocky. Ett möte med en sådan här liten stark personlighet tycker jag kräver att man ger sig tid att göra sina egna bilder på den lilla fågeln.

Här kommer några av de bilder som jag gjorde under mitt andra möte med Rocky...

10 kommentarer:

 1. Vilka underbara bilder du fått fram, Mårten. Många olika uttryck!
  Det verkar som den här hägern finns överallt just nu...

  Ps Blev lite trött på ordet rallhäger här hemma ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha... förstår att du nog är lite trött på rallhägern. Antar att Terje har haft några bilder med sig hem som han gärna velat visa dig. :)
   Känns jätte-roligt att du tycker bilderna är bra. Jag har försökt att tänka precis i de banor som jag fått tips och råd om av dig och Terje under heldagarna. Då tycker jag det var viktigt att skapa mina bilder med lite annorlunda uttryck och inte bara de klassiska artporträtten.

   Tack för att du tog dig tid och skrev en kommentar Malin! :)

   Radera
 2. Ännu fler finfina bilder Mårten! Gillar dem, och känner igen vissa situationer då vi var där samma dag. Sista bilden när den lyfter får bli favoritendenna gång. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de fina orden Terje!
   Förstår att du känner igen vissa av situationerna, då vi inte heller satt speciellt långt ifrån varandra. Precis som jag skrev till Malin, så försökte jag tänka i de banor du har lärt mig under heldagarna. Kul att du hittade en favorit bland bilderna också, som du tycker är lite extra bra. Kan avslöja att A-L har precis samma favorit bland dessa som du. :)

   Radera
 3. Fina bilder på rallhägern - både denna och föregående serie! Bilderna 17 (obetalbar frisyr) och 20 fastnade jag lite extra för i denna serie.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hannes för din kommentar och vad roligt att du gillar bilderna på Rocky!
   Visst är frisyren i bild nummer 17 lite extra rolig. Man kan säga att han inger ett litet annat intryck i den bilden än i många av de andra bilderna. Denna lilla rallhäger hade faktiskt en mycket rolig personlighet och var inte alls svår att fota, då han verkligen bjöd på sig själv.

   Radera
 4. Och, fyran! Riktigt snyggt med rörelseoskärpan. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar den också Hannes, stort tack för dina kommentarer! :)

   Radera
 5. En härlig bildkavalkad Mårten! Spännande med både rörelseoskärpa och kamerarörelse som jag ser att du använt på ett kreativt sätt. Bild femton och tjugo tycker jag allra bäst om, med den täta vegetation som du fotograferat igenom. Det skapar en lite mer intim bild av Rocky tycker jag, med den inramande oskärpan kring fågeln. I förlängningen två bilder som tack vare detta ligger närmare mitt minne av Rocky, och lite längre från det rent dokumentera "pang-på".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina kommentar Gustav, vad roligt att du gillar mina bilder på Rocky. Jag försökte göra egna bilder och hålla mig borta från den mer dokumentära bilden. Känns riktigt kul att du tycker att jag lyckats med det! :)

   Radera