2014-10-09

Mötet med spillkråkan

Ett ljudligt skrik, något svart for snabbt förbi mig och plötsligt satt den bara där på torrakan. Helt oväntat hände det, mitt första riktiga möte med spillkråkan. Denna så underbart vackra skogsfågel, vars läte ger mig känslan av ödslighet och djupa skogar, satt nu bara en liten bit framför mig. Sakta lyfte jag kameran för att inte skrämma den och försiktigt tryckte jag på knappen för att göra min bild. Klick, klick... vad skönt, den verkar inte bry sig om mig alls. Men plötsligt ropade en annan spillkråka längre in i skogen och lika snabbt som den kommit, var den nu borta. Kvar stod jag helt hänförd av detta fantastiska möte.


4 kommentarer:

 1. Själv har jag haft en möte, i somras, men då blev det ingen bild i kameran, utan bara på näthinnan. Roligt att det blev en bild från spillkråkans och ditt möte, och att bilden blev så fin! Här är den verkligen i sin hemmiljö :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En fantastiskt vacker fågel i sin enkelhet. Det är även en av de fåglar som jag tycker ger gammelskogen sin känsla av uråldrighet. Ett möte på näthinnan är naturligtvis värt mycket det också. Jag har lärt mig att det är då man utvecklas som fotograf.
   Tack för dina fina ord Gustav! :)

   Radera
 2. Hörs, det gör det när dom kommer,men när man väl fått upp kameran så har dom oftast försvunnit till nåt träd längre bort,men här lyckades du få till en skaplig bild.

  SvaraRadera
 3. Spillkråkans läte är väldigt fint tycker jag. Det ger känsla av urskog och vildmark tycker jag. Visst är de skygga. precis som du beskriver. Den här gången hade jag dock tur att få till en bild på den. Tack för att du tog dig tid att skriva en fin kommentar Jan-Olov! :)

  SvaraRadera