2014-10-12

Älgar på besök

Efter att ha fokuserat på att fotat småfåglar vid ett besök i skogen blev det dags att äta lite matsäck. Under tiden som den avnjöts satt jag och såg mig omkring efter nya bilder. Ljuset föll in så fint mellan träden och jag följde solljusets strålar med blicken och plötsligt såg jag några hästar lite längre bort. Vid en första tanke tänkte jag inte mer på det, utan fortsatte att följa solljusets väg genom skogen med blicken, då jag kom på att det inte ska finnas några hästar här. Det måste vara älgar!
Mycket riktigt. Jag smög mig fram en bit från där vi satt och kunde göra några bilder på två älgkalvar som legat och sovit lite längre bort i en håla. Den ena stod nu och tvättade sig. Plötsligt reste sig även den andra upp och de började sakta att promenera iväg, allt djupare in i skogen. Vilken magisk känsla att få komma naturen så här nära.2 kommentarer:

 1. Härliga "vildhästar" Mårten :D Ja, det blir ofta överraskningar när man är ute i naturen för att fotografera. Förstår att detta måste varit en väldig överraskning, vid småfågelfotograferingen av alla tillfällen. Fin inramning av kalvarna med trädstammarna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog blev jag paff när två "vildhästar" plötsligt ställde sig upp bara en bit från där jag satt och började putsa sig, för att sedan lunka iväg. :)
   Inga småfåglar precis.
   Tack för din fina kommentar Gustav!

   Radera