2014-09-18

Stress

Just nu känns det som att tiden inte riktigt räcker till. Det är mycket olika saker att göra och dessutom helt nya rutiner att komma in i. Nästan all min fritid har jag lagt på ett projekt ni kommer att få se mer av här i bloggen inom kort. Ibland känns det dock som att det bara vore skönt att skaka av sig allt och be ge sig ut i de tysta, tomma och djupa skogssalarna här i Kolmården. Här bor stillheten!
I skogen är det lätt att finna tid och ro för de inre funderingarna. Här hittar jag mig själv igen och får nya krafter.
8 kommentarer:

 1. Måste bara lämna en kommentar, om bilderna. Gillar båda, skatbilden är ju synnerligen uttrycksfull! Och skogsbilden är.... helt enkelt SUVERÄN! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Terje för den fina kommentaren, den värmer i alla stress nu! :)
   Att lära sig att fotografera fåglar även på långa slutartider, det verkar löna sig. Jag tycker också om rörelsen hos skatan. Det regnade och den skakade på sig hela tiden. En rörelse jag bara var tvungen att fånga på bild. Kul att du gillade skogsbilden. Jag tycker den ger en fin känsla för hur den här skogen ser ut och upplevs.

   Radera
 2. Som jag sa igår, vilken fin bild på skatan! Tycker att du har valt helt rätt slutartid, där det finns både skärpa och oskärpa i fågeln. Rörelsen, på det sätt du fångat den, gör bilden väldigt intressant att titta på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Gustav!
   Vad roligt att du också gillar skatans rörelse i bilden. Att kombinera skärpa och oskärpa på det här sättet tycker jag också gör bilderna lite mer spännande att titta på. :)

   Radera
 3. Finfin bild på skatan - uttrycksfullt! Passar extra bra att ta en sådan bild, tycker jag som inte är så bra på faunan, på en så lättidentifierad pippi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Hannes och vad kul att du gillar den här bilden på skatan!
   Kanske passar det att ta en sådan här bild på just skatan. Men egentligen tror jag att arten spelar mindre roll. Jag fastnade nog mer för just skatans färgteckning, med det svarta och vita i fjäderdräkten då jag gjorde bilden. :)

   Radera
 4. Fantastiska bilder!
  Däremot så fastnar jag mest för skogsbilden. Lutningen tillför mycket i känslan av stress.
  Riktigt, riktigt bra!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack för din kommentar Malin!
   Det var faktiskt precis så jag också tänkte, stress - världen är i lutning! :)
   Vad roligt att du gillar bilden.

   Radera