2014-09-25

Kronhjortsbrunsten - del 3 av 3

Långt inne bland de väldiga träden hördes kronhjortens mörka skri eka. Hoppas att den hjorten kliver ut på fältet nu tänkte jag. Skriet lät nämligen som det kom närmare skogsbrynet den här gången. Allt var precis lugnt och stilla och ingenting verkade vilja ge sig tillkänna. Solen hade passerat ned bakom trädtopparna och mörkret hade sakta börjat lägga sig över landskapet. Plötsligt brakade det till och ut kom en gigantisk hjort. Kanske var det dags för de allra största hjortarna att försvara sina revir?!

Även om den här kvällen aldrig bjöd på något slagsmål, fick jag i alla fall se den allra största kronhjorten jag någonsin skådat. Denna väldigt hjort hade som följe en mängder av hindar, sitt harem. Dessa hindar flockades runt honom hela tiden. Mycket sannolikt var denna väldiga hjort den allra starkaste hjorten här i trakterna. När jag försiktigt lämnade brunstplatsen stod denna hjort mitt ute på fältet och ropade åt sina rivaler. Som jag tidigare har skrivit är en kronhjortsbrunst en mycket speciell föreställning att få uppleva och ett sätt att komma naturen riktigt nära.

4 kommentarer:

 1. Ja, den är verkligen magnifik, den stora hjort som du visar i bild sex och åtta. Så vackert den står i den sista bilden, i det blå ljuset i övergång mellan kväll och natt, vid sidan av den lilla bergsknallen. Utan tvekan en personlig favorit och en riktig fullträff bland dina bilder från kronhjortsbrunsten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du tog dig tid att lämna en kommentar Gustav och vad roligt att du hittade en favoritbild från kronhjortsbrunsten! :)
   Det var en stor kronhjort och en fantastiskt fin kväll, som jag sent kommer att glömma.

   Radera
 2. En riktig bit,och i bild åtta blir han än mer magnifik,en kanonbild helt enkelt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Jan-Olov och vad kul att du gillade den sista bilden på den stora kronhjorten! :)

   Radera