2014-09-21

Kronhjortsbrunsten - del 1 av 3

När jag vaknade och tittade ut var allt bara dimmigt. Jag såg knappt det lilla plommonträdet utanför huset, som bara står cirka fem meter från fönstret. Jag packade ned det sista i väskan, tog kameran på axeln och gick ut för att möta upp mina vänner. Det var nu den tiden på året att det var dags att titta till kronhjortarna då brunsten nu var i full gång. Väl framme vid brunstplatsen kunde man direkt man gick utanför bilen höra de mörka, dova skriken inifrån skogen. Visst var brunsten i full gång. Med kameran på axeln gick vi iväg för att väl skymda försöka få några bilder på kronhjortarna. Plötsligt stod den bara där, i dimman, vid det lilla stenröset ute på fältet. Brölet ekade över fältet och den väldiga kronhjorten fick genast svar från olika håll av de andra hjortarna i området.
Att få se kronhjortar brunsta är ett mäktigt skådespel och en naturupplevelse få förunnat att få uppleva. Efter en dryg timme började dimman lätta allt mer och både hanhjortarna och hindarna trädde fram tydligare i dimman. Det var med ett leende vi senare kunde vandra mot bilen, glada över att få ha upplevt detta skådespel och även fått möjligheten att göra några bilder.

2 kommentarer:

 1. Leende vandring tillbaka till bilen, verkligen! Upplevt skådespel och gjort bilder, precis, och i den rangordningen, faktiskt :) Fina bilder allesammans. Bild två tycker jag har något extra, med formering i nederkant som intressant inslag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina kommentar Gustav!
   Jätte-roligt att du tycker om alla bilderna. Håller med dig om att formeringen i nederkant på bild två är ett lite spännande inslag.

   Radera