2014-09-14

Hemma hos fiskgjusarna

Som en silhuett på himlen med ett säreget ljust skrik hörs ibland fiskgjusen över sjöarna i Kolmårdsskogarna. Att få uppleva denna fantastiska rovfågel på nära håll är en upplevelse. Att få hälsa på hemma hos den är kanske en ännu större upplevelse. Jag vill i detta inlägget visa några bilder från mitt besök hemma hos fiskgjusarna här i Kolmårdsskogen.2 kommentarer:

 1. Ett mycket välkommet inslag kring skogssjöarna. Vad roligt att du lyckats göra så bra (när)bilder på dem, Mårten! :) De verkar ha fullt upp med att bygga på boet med kvistar och mossa. Bild fyra blev speciell, fiskgjusen har ett säreget uttryck i ansiktet, vilket tillför något extra till bildens känsla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Gustav!
   Det var en speciell upplevelse att få hälsa på så här hemma hos fiskgjusen. Det är viktigt att inte störa när man tar sådana här bilder. De märkte inte att jag var där när jag tog bilderna och satt och väntade på dem. Fiskgjusen har precis som du säger ett säreget ansiktsuttryck, något jag tycker gör denna fågel så vacker. :)

   Radera