2014-09-13

Farväl herr- och fru storlom

Snart är det ännu tydligare att det blivit höst, då storlommarna har börjat samla sig för att snart ge sig av från sjöarna här i Kolmården för att söka sig åt sydost. Att ta farväl av något är alltid svårt tycker jag, även om man vet att som i det här fallet storlommen kommer åter. Nu kommer snart skogen att bli alldeles tyst vid sjöarna. Det värmer dock lite att tänka som så att när isarna tidigt i vår börjar att spricka upp, så återkommer storlommen till oss. Att då återigen få höras deras säregna läte över sjöarna här i Kolmårdsskogarna, tycker jag ger en förhöjd vildmarkskänsla och skogen en djupare dimension. Så farväl herr- och fru storlom, jag väntar på er här i Kolmårdens djupa skogar, ty ert återkommande är redan efterlängtat!

2 kommentarer:

 1. Du har så rätt när du skriver att lommen ger en förhöjd vildmarkskänsla och skogen en djupare dimension. Därför blir ett farväl lite extra vemodigt. Väl mött till våren, herr- och fru storlom! ;)

  Den första bilden var imponerande, så många lommar på så liten yta har jag aldrig skådat. Den sista bilden gillar jag mycket, det är en så vacker fond, berget som höjer sig ur sjön, på toppen kantad av skog.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Gustav och vad roligt att du gillar mina bilder här i inlägget med avskedet av storlommen. Visst är det så att denna fågel verkligen ger skogen en djupare dimension och en förhöjd vildmarkskänsla. Storlommen är verkligen välkommen åter i vår igen! :)
   Visst är berget och skogen vacker i den sista bilden, det har du helt rätt i.

   Radera