2014-08-31

Tiden rusar iväg

Alla vet naturligtvis att vad tiden är. Nja, kanske inte min son som är dryga ett år, men alla vuxna vet i alla fall vad tiden är för något. Ofta hör man folk säga att tiden går så fort. Jaja, tänker man och lunkar på som förr. Här om dagen då jag satt och tittade på mina bilder så blev det uppenbart att tiden sprungit iväg. Jag upptäckte då att hela sommaren nu nästan har passerat. Ännu en sommar med bilder har hamnat i arkivet. Intressant blir det också att titta tillbaka och se hur naturen har förändrats. I våras var löven t.ex. mer intensivt gröna och inte så torra och bleka som nu.
Nu stundar hösten, en årstid där naturen gör sig redo inför den långa vintern med kyla och snö. Detta ser jag verkligen fram emot, då jag tycker att varje årstid har sin egen charm och härlighet att uppskatta.

Men min fråga är hur ska man lära sig att uppskatta den tiden som är just nu, när den hela tiden springer iväg så man inte hinner med den?

8 kommentarer:

 1. Det stora problemet med sommaren är att den alltid är för kort. Så även hösten, vintern och våren. Året är för kort egentligen; hade gärna sett att det förlängdes med åtminstone hundra procent. Skulle då ha varit lite lugnare och man hade känt att man hade hunnit med lite mera. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för du tog dig tid att skriva en kommentar!
   Jag håller fullständigt med dig Terje, ett år går för snabbt. Det hade varit mycket lugnare om det hade varit dubbelt så långt. Kanske man kan önska sig ett längre år i julklapp av tomten?! :)

   Radera
 2. Och inte går det långsamare ju äldre man blir...riktigt snygga bilder till inlägget.hälsn janne w

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Janne W!
   Nej, tiden verkar vara konstant genom hela livet och det är trist bara att man inte hinner med allt man vill.
   Kul att du gillade bilderna! :)

   Radera
 3. Goa mjuka harmoniska bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Lasse och vad roligt att du gillade bilderna! :)

   Radera
 4. Här tycker jag att du visar tre hellyckade bilder. Du har accentuerat ljuset på ett sätt som blev väldigt tilltalande i mina ögon. Roligt att se fler miljö-/skogs-/landskapsbilder från dig. Det inspirerar mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina kommentar Gustav!
   Det är roligt och känns väldigt hedrande att kunna få inspirera någon med sina bilder. Ljuset den här vårkvällen var riktigt fint och det kändes naturligt att använda det som motiv i bilderna och låta det accentuera bilderna. :)

   Radera