2014-08-16

Skogens dolda historia

Det är inte bara alla djur och väsen som finns i skogen som väcker mitt intresse. Utan även träden, mossan, stenarna, ja även skogen i sin helhet. En del av skogens alla tallar och granar är flera hundra år gamla och om de kunde kommunicera med oss, tror jag att de skulle kunna berätta många fantastiska historier. Vilka har egentligen vandrat i den här skogen före mig? Vad har hänt just i den här skogen och den här platsen? Eftersom att allt inte står beskrivet i historieböckerna, förblir detta en dold historia. Ibland händer det att både vargar och björnar förirrar sig ned till Kolmårdsskogen (även om det var ett tag sedan sist). Men en gång i tiden var även dessa djur en naturlig del av faunan här. Tänk om jag vandrar precis i deras fotspår? Kanske är det något av allt träden skulle kunna berätta om!?


6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Stort tack för din fina kommentar Jan-Olov!
   Vad kul att du tyckte att bilden passade. :)

   Radera
 2. Intressanta och viktiga frågor, som jag känner igen. Det är något speciellt med alla träden som står där. Alla olika varelser, även de mer "svävande" och ännu ej biologiskt konstaterade. Frågor som är viktiga att också ta med sig in i bilderna. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina kommentar Terje,
   Du har så rätt. Detta är dessutom tankar som jag först fick efter att ha varit ute en tid i skogen. Varje dunge är unik, varje träd är unikt, varje sten är unik. Det känns så spännande att få vandra runt här och inspireras. De mer "svävande" och ännu ej biologiskt konstaterade varelserna är också spännande att få känna närvaro ifrån. Skogen är fantastiskt Terje! :)
   Visst vill jag ha med mig detta in i mina bilder.

   Radera
 3. Härlig bild på skogen, med det ljusare gröna som drar till sig blicken, mot det inre "rummet". Visst hade det varit spännande att höra berättelser från skogarna, om vad som skett där genom århundradena. Att vi inte vet svaren bidrar dock också till mystiken, som jag gillar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentaren Gustav!
   Visst är det så att mystiken blir mycket stor för sådant man aldrig kan få veta svaret på. Vad som står i historieböckerna är kanske ett svar, men det ger kanske inte alltid en helhetsbild och en sådan grundlighet som något/något som upplevt händelsen på riktigt. Inte heller tror jag att historikerna skulle skriva om saker som inte går att bevisa.
   Vad roligt Gustav att du gillar min bild i inlägget! :)

   Radera