2014-08-05

Sällsamheter i skogen

Eftersom att jag älskar att vara ute i skogen innebär det att mycket av min tid tillbringas i skogen, ibland själv, ibland med familjen och andra gånger med vänner. Jag är runt på många olika ställen och vågar nästan påstå att jag sett det mesta av skogarna här i Kolmården. Ibland när jag är ute i skogen kan det hända att jag får en märklig känsla av att jag inte är ensam, utan att det finns någon/något som håller mig under uppsikt. Ibland blir jag till och med tvungen att stanna upp för att se om det verkligen inte finns någon där. Andra gånger kan en viskning eller en kall vind som blåser mig rakt i ansiktet, få mig att stanna upp, titta och fascineras av den aktuella platsen. Att det blir så här, är det en slump eller är det någon/något som vill berätta att den här platsen faktiskt är den jag söker för att göra mina bilder?
Bilderna nedan gjorde jag vid ett sådant tillfälle. När jag kom hem och tittade på dem så såg jag fullt med olika väsen i dem, kan du se du dem?

4 kommentarer:

 1. Känslan av att inte vara ensam har man ofta tycker jag,vilket man förmodligen inte är heller,är det inte skogens alla väsen så är det säkert en massa djur som har bättre koll på oss än vi på dom.Sköna bilder till dina tankar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina kommentar Jan-Olov!
   Visst är det som du skriver, många djur har säkert koll på vart man befinner sig och håller ett öga på vart man är på väg eller gör där ute i skogen. Vad roligt att du gillade bilderna här i inlägget. :)

   Radera
 2. Jag har förstått att det inte är alla som anar, hör eller ser troll, vättar, skogsrån och rövare när de är ute i skogen. Dessa varelser finns det dock gott om i just Kolmården. De här tre bilderna är verkligen sådana att de frammanar en mystisk och lite sagolik känsla hos mig. I den andra bilden får jag för mig att det finns varelser till höger i bild. I den tredje bilden ser jag en kvinna med långt hår, centrerad i bild, precis mellan trädstammarna. Kusligt och lite spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt att det i Kolmårdsskogarna finns gott om olika typer av varelser och väsen. Känslan av mystik och sagolikhet är precis den känslan jag vill förmedla med bilderna. Att du har hittat kvinnan med det långa håret i den tredje bilden glädjer mig. När jag fick syn på henne där i det ljusgröna partiet i mitten av bilden, kröp det verkligen på ryggen. Obehagligt, då hon tittar rakt på mig!
   Visst finns det gott om varelser till höger i den andra bilden. :)

   Radera