2014-08-15

Rådjur och skogen

Visst är det så att det finns rådjur i skogen och det är inget konstigt med det. Men hur ofta är det man egentligen stöter på dem just inne i skogen?
Oftast ser man dem på kvällskvisten, när de går ute på ett gärde/äng/vall och äter. Det är väldigt vackert och rogivande att se rådjuren på det här sättet, allra helst om det är lite vackert kvällsljus som strålar på dem. När jag har varit ute i skogen har jag ofta tänkt på varför jag aldrig får se ett rådjur bakom ett träd, eller åtminstone i alla fall få se det springa iväg inne i skogen. Men plötsligt en dag, stod jag öga mot öga med en rådjursget, mitt inne i skogen. Det gav mig möjligheten att göra en bild på rådjur i skogsmiljö, som jag länge önskat få göra.2 kommentarer:

 1. Häftigt möte! Ibland kan man bli lite matt inför mina egna rådjursbilder, jag har inte många, men då de står på samma fält gång på gång. Har lite tankar om hur jag ska variera mig framöver. Jag tycker att du lyckats fantastiskt bra med att just variera dina rådjursbilder. Gillar ju framförallt dem där rådjuren står djupt i ett sädesfält eller i en vall med olika sorters grödor, som exempelvis på första bilden i ditt inlägg "Rådjur under sena sommarkvällar". Roligt att du fick ett möte i den frodigt gröna skogsmiljön, och att du hann med att göra en så fin bild :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina kommentar Gustav!
   Vad roligt att du har följt mina rådjursbilder och ännu roligare är det ju att du tycker om dem. Att variera sig och inte upprepa sig är viktigt. Det skapar mångfald av bilder på samma motiv, men man kan också tänka på att fota ett rådjur i sädesfält flera gånger också skapar en kunskap om vilka de bästa vinklarna är och hur dessa bilder skapas på allra bästa möjligaste sätt. Övning ger färdighet som det heter. Dina rådjursbilder ska du inte ge upp hoppet om för de är inte alls dåliga på något sätt. Fortsätta fota dem och tänk på att ju mer man är ute i naturen desto större är chansen att man får se något spännande! :)

   Radera