2014-08-20

Möte med fälthare

En morgon nu i somras, hade jag ett riktigt fint möte med en liten fälthare. Det är inte ofta man får se dem i de här trakterna kring Kolmårdsskogarna. Men den här morgonen var det annorlunda. Det var konstigt nog ganska många fältharar som var ute på fälten och åt. Kanske var de ute på fältet tidigt för att äta upp sig innan solen och värme hann komma?!
När jag försiktigt närmade mig fälthararna blev nästan alla rädda, utom en. Den satt kvar och tittade på mig, precis som att den ville att jag skulle göra några bilder på den. När jag hade tagit några bilder så hoppade den in en på fältet och satte sig för att blicka ut över "sin" slätt. Den kändes inte alls stressad, utan väldigt lugn och harmonisk.


6 kommentarer:

 1. Den ser lite ensam och övergiven ut i sista bilden. Lite som om den saknade de övriga, men inte fick följa med dem. Fint fångat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Hannes!
   Ja, de andra blev nog mer rädda och for iväg längre bort. Där satt de också utspridda. Kul att du tycket jag fångat fältharen fint! :)

   Radera
 2. Alltid roligt när våra vilda vänner ställer upp för lite bilder.Ettan och tvåan blir mina favoriter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det roligt att när djuren ställer upp som modeller, det håller jag med dig om Jan-Olov! :)
   Tack för din kommentar!

   Radera
 3. Första två, riktigt fina närbilder på fältharen. Den tredje visar rörelse, blev en spännande bild att titta på. Den sista är också lätt att tycka om, får liknande känsla som Hannes. Den har också en komposition som tilltalar och ett härligt diffust ljus. Fin serie!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina kommentar Gustav och vad roligt att du gillar bildserien på fältharen. :)

   Radera