2014-08-25

En färgsprakande sommarkväll

När sommarvärmen plötsligt försvann och ersattes av ett lite kyligare och kallare väder kändes det som att sommaren tagit slut för den här gången. Men en mulen kväll då jag var ute en sväng i Kolmårdsskogarna tillsammans med familjen och Gustav, för att undersöka ett helt nytt ställe, där eventuellt storlommarna kunde hålla till, blev vi överraskade av en riktigt somrig solnedgång. Någon storlom fick vi dock aldrig se den här kvällen, men ett gäng med storskrakehonor simmade förbi oss en bit ut på sjön, när solen målade landskapet med sitt vackra orangefärgade ljus. Cirka tjugo minuter efter detta underbart vackra möte öste regnet ned i en av sommarens absolut våldsammaste regnskurar.

2 kommentarer:

 1. En riktigt minnesvärd kväll, upptäcka sjön, uppleva ljuset och skrakarna och slutligen hällregnet :) Färgprakten som speglar sig i vattenytan är oemotståndlig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du tog dig tid och skrev en kommentar Gustav!
   Det var minnesvärt, precis som du skriver att först få upptäcka sjön, sedan uppleva det fantastiska ljuset med storskrakehonorna som visade upp sig i den härliga speglingen av skogen. :)

   Radera