2014-07-02

Sommarkväll ute i skogen

Idag visar jag en bild jag gjorde en mulen sommarkväll vid en liten skogssjö, bara några dagar innan midsommarafton.


EDIT: Jag har beskurit bilden för att få bort den vita himlen uppe till höger, sedan första gången jag publicerade detta inlägget.

7 kommentarer:

 1. Även du har gjort en sommardans med kameran ser jag... :) Visst är det en fascinerande teknik och jag gillar hur du arbetar med flera fält i rörelse. Däremot är jag inte så förtjust i den vita himlen, just här. Tycker den "tar över" från de fina detaljerna i landskapet. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Terje,
   Tack för din fina kommentar!
   Visst blev det en sommardans med kameran ute i skogen, som tur var såg nog ingen mig. :)
   Denna teknik är verkligen fascinerande, men kräver övning. Ja, du har rätt... himlen är inte så vacker här när den är helt vit, då det gör att ögonen dras till den. Det är svårt att få till en ljus himmel (ljusare än skogen) med lång slutartid, men kanske jag skulle kunna beskära bilden liten, vad tror du om det?

   Radera
  2. Terje, jag har nu beskurit bilden och därmed fått bort det mesta av den vita himlen uppe till höger i bilden. Jag tycker personligen detta blev mycket bättre. Känns även som det är mer balans i bilden.

   Radera
  3. Det är bättre nu ja. Men försök använda avtonat gråfilter, nästa gång du gör bilder i liknande ljus med så stora kontraster. Tips. :)

   Radera
  4. Tack för tipset Terje!
   Avtonat gråfilter lägger jag ned i väskan direkt, så att jag alltid har det med mig nu. Att jag inte har tänkt på detta tidigare?! :(

   Radera
 2. Den här gillar jag! Härliga effekter du fått till med antingen multiexp,eller kamerarörelse,mycket snyggt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jan-Olov och tack för din fina kommentar. Jag är ganska säker på att det är både dubbelexponering och kamerarörelse i den här bilden. :)

   Radera