2014-07-22

Skogens djup

Visst är det fantastiskt med djupa skogar? Skogar där man får känslan av att man nästan kan vandra hur långt som helst? Sjumilaskogar som sträcker sig kilometer efter kilometer och mil efter mil. Även om man aldrig orkar vandra till skogens ände, så är det fantastiskt att komma ut i skogen och känna lugnet och tystnaden som råder här. Visar idag ett antal skogsbilder där djupet är det centrala i bilden. Ta dig gärna tid och låt blicken färdas in i dessa skogsbilder och känn djupet.6 kommentarer:

 1. Verkligen fina bilder av skogen här i trakterna. De får mig att längta ut igen! Den första bilden blev en favorit. Man riktigt ser hur trädet skickat ut sina rötter, som för att vara säker på att få stanna kvar på den plats där den en gång började växa upp. Dess rötter bildar en trappliknande struktur. Nyfikenheten väcks och man undrar vart trappan leder... kan det vara in till Bergakungens sal?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Gustav och visst är det bilder här ifrån Kolmårdsskogarna. Vad roligt att du har hittat dig en favorit bland mina skogsbilder. Vart denna "trappa" egentligen leder är det din fantasi som får avgöra. Visst skulle det kunna vara in till bergakungens sal. :)

   Radera
 2. Man får vara tacksam så länge det finns "riktiga" skogar att vistas i,dom försvinner mer och mer till förmån för industriodlad skog där det inte alls är samma känsla att vandra i.Tycker du lyckats bra med djupkänslan,många fina bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Jan-Olov och det känns roligt att du tycker att jag lyckats med djupkänslan i bilderna. Visst är det viktigt att bevara skog med höga naturvärden, men också att ge plats för att industriskog. Det är viktigt att inte glömma att industriskog också är naturligt, då vi har brukat skogen under många hundra år.

   Radera
 3. Det finns inget som är så fantastiskt som skogens rum...
  Du har verkligen fått fram känslan av dom olika rummen i dessa bilder.
  Några är bättre än andra, så jag har lite olika favoriter i denna post.

  Mycket bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Malin och vad roligt att du hittade några bilder du gillade. Visst är det fantastiskt med skogens rum. Här trivs jag, här vill jag vara och här hämtar jag kraft. Det är oerhört smickrande att få läsa att du tycker jag fått fram känslan av de olika rummen i bilderna. :)

   Radera