2014-07-16

Sällsamt möte med storlommen

Idag visar jag ett nytt möte med storlommen, som ägde rum en kväll, precis då regnet hade avstannat. Jag kunde på håll följa hur storlommen sakta gled ut ur viken, mot just den strand där jag satt och väntade. Det dova ljuset och det mörka vattnet skapade en kuslig stämning, då sjön även var helt spegelblank. Allt var lugnt och stilla och det gick nästan att höra dova viskningar över sjön. Efter att storlommen simmat ut från viken, mot mig och även visat upp sig en stund, dök den. Jag såg den aldrig komma upp längre ut på sjön, vilket jag brukar. Faktum är att jag sedan dess inte alls sett den simma i den här sjön något mer. Därför kan jag inte låta bli att fundera över vart den egentligen tog vägen där kvällen...

2 kommentarer:

 1. Lugnt och stilla, som det bara kan vara efter ett regn. En ensam fågel som sakta glider fram i det blanka vattnet, vad härligt. Det är lätt att förstå att det var en bra kväll att bara vara i och njuta utav. Vackert djur och vackra bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack för din fina kommentar Gustav!
   Jag njöt av den här stunden och även efteråt. På något sätt så får jag heller aldrig nog av detta. Kul att du gillade bilderna! :)

   Radera