2014-07-21

Mygginvasion

Trots den tryckande värmen så hade vi igår kväll en riktig mygginvasion här i trakten norr om Norrköping där jag bor. Jag såg tillfället att försöka få till några bilder på dessa plågsamma varelser. Precis när jag hade gjort bilderna som jag visar här i inlägget, stack det i min högra arm. Jag tittade på den och såg då ett tiotal mygg som satt på min arm och sög blod.
6 kommentarer:

 1. Roliga annorlunda bilder! Mindre roligt med kliande bett... I skärgården var det inte mycket mygg, men en hel del bromsar och andra köttätande monster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här var det humor med i bilden! :)
   Jag hade inte så ont efteråt, jag blev mest överraskad över att myggorna var så många. Trodde faktiskt att många av dem dog, då det är så varmt. Ja, bromsar är inte så trevliga de heller, men de är vackra att titta på. De andra köttätande monstren hoppas jag var i samma storlek, blir de större kan de lätt bli ohanterliga! :)
   Tack för din kommentar Gustav och vad kul att du tyckte bilderna var roliga.

   Radera
 2. Trodde först att det var någon sorts eldflugor (som efter snabb sökning inte verkar finnas i Sverige). Kul idé! Själv förbannade jag mest de flygande små rackarna när jag var i Lappland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. detta är vanliga hederliga myggor. :)
   Vi hade en kväll här då det nästan inte gick att vara ute, för att de var överallt. Antar att det är finns många ställen då det är betydligt värre än här, i Lappland till exempel.

   Radera
 3. Dags att köpa en sådan där kamin? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte vad du menar för kamin, men jag antar att det är en sådan där gasolfälla för mygg du menar?
   Jag vill ha myggen kvar, hur hade dessa bilder annars blivit?! :)

   Radera