2014-07-10

Det stora älgmötet

En varm sommarkväll hade jag ett fantastiskt fint möte med en älgko. Hon var inte ett dugg oroad över varken mig eller bilen. Ibland tittade hon på mig och sedan så fortsatte hon äta på björkträden där hon stod. Jag kunde lugnt sitta och göra mina bilder från min plats. Tillslut började hon komma närmare och närmare. Tillslut var hon så nära att det bara var några meter mellan henne och bilen där jag satt. Hon var så pass nära att jag kunde se henne rakt in i hennes kolsvarta älgögon. Hon hade en sådan djup blick att adrenalinet steg i kroppen och jag fick rysningar. Det här mötet kommer jag aldrig att glömma!

8 kommentarer:

 1. Ännu ett häftigt möte! Har du djurmagnet på bilen Mårten? Gillar bilderna, tycker den första blev väldigt speciell och tilltalande med sina gröna kulörer. Nyfiken, är det en multiexponering som ger allt gröna, eller är det oskarpa gröna löv i förgrunden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Gustav!
   Ibland tror jag faktiskt att jag har en djurmagnet på bilen, eller så sitter den i bilen!? :)
   Kul att du hittade en av älgbilderna som du tycker var bra och speciell. Själv är jag nog mest förtjust i bild 10 och 11. Men 1:an är så klart spännande också, med sin gröna ton. Det är en bild som är dubbelexponerad och diffuserad genom ett träd med gröna löv på.

   Radera
 2. Härligt älgmöte du var med om! ja,bilen är onekligen ett bra gömsle,gäller bara att ta det försiktigt med rörelserna. bild nr 3 och 10 blir mina favoriter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack för din kommentar Jan-Olov!
   Visst är bilen ett bra gömsle. Många av mina bilder på vilda djur är faktiskt fotat från bilen. Vad roligt att du hittade några favoriter bland bilderna. Jag håller med dig om bild 10, det är en av mina favoriter det också. :)

   Radera
 3. Fina bilder! Jämna och lugna färger och behagligt ljus. Tycker mycket om femman och sexan. Först när älgen kikar fram lite och sedan hel och hållen och jätteglad (ser det ut som).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hannes för din fina kommentar och för att du tog dig tid att skriva en kommentar på "Det stora älgmötet"!
   Kul att du har hittat några bilder du tycker mycket om. Jag tror att älgkon var glad under hela mötet. Den brydde sig inte ens att jag var där, utan bara gick runt och åt och åt. :)

   Radera
 4. Vilka härliga älgbilder du visar Mårten! Föll fullkomligt pladask särskilt för första och nästsista bilden, men flera är riktiga höjdare! Grattis! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de fina orden Terje och att du tog dig tid att skriva en kommentar här i bloggen. Den näst sista bilden är även en av mina favoriter faktiskt. :)

   Radera