måndag 23 juni 2014

Fjällmossen en midsommardag

Midsommardagen tillbringade jag vid Fjällmossens naturreservat tillsammans med familjen och goda vänner. Vi njöt inte bara av den vackra naturen, utan passade även på att hitta motiv att göra bilder av. Under dagen så blev det en mängd olika motiv, både inifrån skogen, bilder från de brandhärjade områdena, mossnycklar, näckrosor, en "naturvårdseldad" fågelholk. Vi hittade även sileshår ute på mossen som man blev mycket blöt av att ligga på mage och fota. Vid kvällens grillning kunde vi se hur en svartvit flugsnapparhona febrilt arbetade med att mata sina ungar.















8 kommentarer:

Hannes Theander sa...

Roligt att se bilderna från turen! Mina favoriter är bonsaitallen, den brända fågelholken och den självlysande näckrosen.

Mårten Lundgren sa...

Kul att du hittade några favoriter Hannes! :)
Jag antar att jag får hålla utkik efter dina bilder från den här dagen också?!

Unknown sa...

Jodå, nu har vi lagt ut bilder på Flickr. Det framgår av beskrivningen vem som har tagit vilken bild.

Gustav Rappestad sa...

Håller med Hannes, och Bonzaitallen blev verkligen mäktig! Den står vid bergets kant och vakar ut över mossen. Undrar hur många år den gjort det... Näckrosen fick du ren i kompositionen, ser närmast ut som en målning tycker jag. Bravo!

Mårten Lundgren sa...

Okej, jag kikar där då! :)

Mårten Lundgren sa...

Tack för de fina kommentarerna Gustav! :)
Visst undrar man över bonzaitallens ålder och hur länge den har stått där och spanat över mossen. Jag funderar även över de fem väktarna i bild fem. De ser kanske smala ut, men frågan är egentligen hur mycket näring de får från mossen. Näckrosen kändes som en given bild där de den låg i det spegelblanka vattnet.

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Riktigt imponerad faktiskt,speciellt av dina skogsbilder med ettan som en riktig rysare! Bra gjort.

Mårten Lundgren sa...

Tack för din fina kommentar Jan-Olov!
Vad roligt att du gillar skogsbilderna. :)
Ettan med bonzaitallen har en spännande form. Den här bonzaitallen slingrar sig och skapar figurer i trädet. Den molniga himlen som bakgrund tillför sedan lite dramatik.