torsdag 27 februari 2014

Att måla med kameran

Här är en lite annorlunda skogsbild jag gjort på ljung i varmt kvällsljus. Här spelar rörelsen och den långa slutartiden en viktig roll i bildskapandet. Att röra kameran samtidigt som man använder en lång slutartid gör att man kan måla med kameran.

4 kommentarer:

Terje sa...

En spännande och dynamisk rörelsebild. Gillar hur du fått med det ljusa från bakgrunden, så att det nästan blir som en tunneleffekt inåt i landskapet. Det ger extra djup. Fina linjer i förgrunden och gillar en sådan detalj som att linjerna i förgrunden leder mot några ansikten. Riktigt bra detta! :)

Mårten Lundgren sa...

Tack för din fina kommentar Terje!
De här bilderna kan till en början vara lite svåra att smälta. Men på något sätt tycker jag att bilden är vacker. Ljuset, rörelsen och så ljungen. Det du skriver med tunneleffekten har jag inte ens tänkt på, men visst stämmer det. Tack ännu en gång för din fina kommentar! :)

tony@toreklint.se sa...

Mårten, du anar inte hur svag jag är för dessa typen av bilder, jag får riktiga rysningar ,snygg fångat, Med vänlig hälsning Tony /;-)

Mårten Lundgren sa...

Hej Tony!
Nej, jag hade ingen aning om att du var svag för denna typen av motiv. Vad roligt att du gillar bilden, det gör mig glad! Dessa bilder kan ibland annars anses vara lite svåra smälta. Ett stort tack för din fina kommentar Tony! :)